موسسه حقوقی آوای صلح صدر
طلاق ایرانیان
mis sadri

در این مطلب سعی داریم بطور خلاصه و مفید به مراحل طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور بپردازیم:

قبل از هر چیز باید گفت طبق قوانین فعلی کشورایران، ماده ۶ قانون مدنی، کلیه مسایل مربوط به احوال شخصیه نظیر طلاق و ازدواج و ارثیه و مواردی از این قبیل، در مورد شخص ایرانی حتی اگر در خارج از کشوراقامت داشته باشند تابع قانون ایران است.

درمورد ایرانیانی که شیعه نیستند ولی دین و مذهب آنها در قانون اساسی ایران مورد قبول است، محاکم بر طبق مقررات آن مذهب رأی صادر میکنند.

مراحل طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور

1- طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور:

زن و شوهر ایرانی که هر دو مقیم خارج از کشورند اگر قصد طلاق توافقی دارند بهترین راه این است: هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در آن کشور مراجعه کنند. این راه در اکثر مواقع غیر حضوری هم امکانپذیر است. سپس آن مدارک را  برای شخصی در ایران مثلا وکیل طلاق در موسسه حقوقی و داوری آوای صلح صدر از طریق پست ارسال کنند.

وکیل کارهای مربوط به طلاق در ایران را شروع و رأی مناسب را از دادگاه میگیرد و در دفتر طلاق ثبت رسمی میکند. در آخر طلاقنامه و شناسنامه هارا با مهر طلاق، برای طرفین به کشورشان ارسال کند.

با تاسیس سامانه میخک  روند فوق تسریع شده و دیگر نیازی به ارسال وکالتنامه ازطریق پست نیست. برای اینکار باید ابتدا به سامانه میخک مراجعه و وکالت تنظیم کنید. بعد از امضا وکالت، وکیل شما در ایران به وزارت امورخارجه ایران مراجعه کرده با ارائه کارت ملی خود وکالتنامه را اخذ میکند.

روش دیگر برای طلاق ایرانیان این که: زوجین برای اجرای صیغه طلاق، از کنسولگری ایران، نشانی مراکز یا اشخاص صلاحیت دار را اخذ کنند. پس از اخذ گواهی اجرای صیغه طلاق، مجددا به کنسولگری ایران رفته، درخواست کتبی ثبت طلاق بدهند.

با توجه به سالها تجربه انجام امور ایرانیان خارج از ایران، وکیل خانواده موسسه حقوقی و داوری آوای صلح صدر، برای طلاق ایرانیان مقیم خارج، بهترین حالت آن است که وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر برای وکیل با یکی از نزدیکان یا اقوام خود در ایران ارسال کنند.

طلاق ایرانیان

2- طلاق به درخواست زن مقیم خارج از کشور:

وقتی زن و مرد هردو مقیم خارج از ایران باشند، اما مرد موافق با طلاق نیست: در این مورد زن می تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران، یا  وکلای موسسه حقوقی و داوری آوای صلح صدر، با ارائه دلیل طلاق، که بعضاً یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج می باشد،از طریق دادگاه خانواده دادخواست طلاق بطور یکطرفه کند.یا اینکه زن در همان کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند.

بهتر است بدانید که رأی دادگاه کشورهای دیگر صرفاً در صورتی در ایران تنفیذ می شود، که طبق قانون ایران صادر شده باشد. رأی طلاق ایرانیان نیز از این قبیل است.

در غیر این صورت زمانیکه یک رأی از دادگاه خارج از ایران در دست دارید که طبق قوانین طلاق ایران صادر نشده است، باید در ایران از ابتدا دادخواست طلاق از جانب زوجه ثبت گردد. بهر حال داشتن یک رأی خارجی برای گرفتن حکم طلاق در دادگاه های ایران بسیار موثر است.

3- طلاق به درخواست مرد مقیم خارج از کشور:

وقتی شوهر مقیم خارج است  و زن با طلاق موافق نیست: با توجه به اینکه بر طبق قانون، در ایران، حق طلاق با مرد است.

مرد می تواند با ارسال وکالت از کشور محل اقامت خود، به وکلای ما وکالت دهد، تا طلاق از طرف مرد انجام شود.

همچنین اگر زن مقیم خارج از کشور است، با مراجعه به دادگاه محل اقامت خود رأی طلاق به درخواست خود را اخذ کند.  سپس طلاق را با ثبت دادخواست تنفیذ طلاق در ایران، تنفیذ نماید.

برای طلاق ایرانی، قانونگذار به مرد مقیم خارج از ایران، اجازه داده با وجود شرایطی به سفارت ایران درخواست طلاق دهد. ولی این درخواست یکطرفه در عمل با مشکلاتی غیر قابل پیش بینی رو به رو است. بهترین کار ارسال وکالت طلاق به شخصی در ایران از اقوام، آشنایان یا وکیل مقیم ایران می باشد.

جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =

انواع مطالب:
آخرین مطالب:

داوری حقوقی در دعاوی

داوری حقوقی چیست؟ منظور از داوری حقوقی در دعاوی همان قضاوت بطورخصوصی است. یعنی  دو نفر  توافق می کنند که دعاوی حقوقی  گذشته، حال و

ادامه مطلب »

تخلیه مستأجر

حکم تخلیه مستأجر یا تخلیه ید،  موردی است که فرد با اجازه و رضایت مالک، ملکی را تصرف کرده. یعنی شروع تصرف مستأجر با اجازه

ادامه مطلب »

مطلب سوم

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله

ادامه مطلب »
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

هزینه مطالعه پرونده، پس از دریافت توضیحات کوتاه در خصوص پرونده ، تعیین می گردد. 

برای تماس،کلیک کنید:

فرم رزرو وقت حضوری

  • قیمت: 600,000 تومان

فرم رزرو

  • قیمت: 400,000 تومان